Yılın son ayı Hint Astrolojisi ve Mundane/Ülkeler astrolojisi açısından en önemli gökyüzü olaylarından biri olan Güneş Tutulması ile 2019’ u kapatıyor olacak.
Tutulma 26 Aralık tarihinde Vedik Astrolojisine göre Yay Burcunda ve Moola Takımyıldızında gerçekleşecek.
Güney Ay Düğümü Ketu’ nun ekseninde yaşanacak Tutulma’ ya Jüpiter tam anlamı ile –Tutulma 10 derecede yaşanacak ve Jüpiter’ in olay anındaki derecesi de 11- “yanık” vaziyette eşlik ederken; Satürn, Plüton ve Merkür de Yay Burcunda Güneş Tutulmasına karışacaklar.
Bu da önümüzdeki aylarda Plüton, Jüpiter, Satürn ve Merkür’ ün yapacağı hareketlerin dünya devletleri ve ülke haritamız üzerinde belirleyici olayların tetiklenip, şekillenmesinde önemli roller oynayacak anlamına gelmekte.
Ta ki Haziran ayındaki yeni Tutulma sürecine değin.
Tutulmaya karışan gezegenlerin adet olarak çok olması, etkilerinin de yüksek olacağına işaret eder.
26 Aralık Güneş Tutulması, Türkiye’ nin Yükselen Burcu’ nun tam karşısında; 7. Evinde gerçekleşiyor.
Yazılarımı takip edenler için Tutulma’ nın gerçekleştiği 7. Ev ve Yay Burcu Türkiye için dış dünya ile olan tüm ilişkileri demek.
Tutulma çok uzun süredir burada yerleşen malefik/kötücül gezegenlerin etkisi ile zaten göz önüne çıkmış olan dış dünya ile olan problemlerimizi halk açısından daha net, görünür bir hale getirmek için çalışacak demek yanlış olmaz.
Astrolojide 7. Ev kelimenin tam anlamı ile hayatımızı birlikte devam ettirmek zorunda olduğumuz, ya da birlikte devam ettirmemizin faydamıza olduğu “karşı taraf” ı işaret eder.
O nedenledir ki; birey haritalarında da “eş” 7. Ev tarafından temsil edilir. Hayatımızın ortağıdır.
Bu sebeple ülke haritalarında da 7. Ev, o ülkenin siyasi olarak ilişkilerini yürütmek zorunda olduğu dış güçleri temsil eder.
Ülkenin ticaret yapmak, geçinmek, kimi zaman taviz vererek, kimi zaman isteklerinde direterek, ilişkilerini yürütmek mecburiyetinde olduğu diğer güçlerdir.
Tıpkı bir evlilikte olduğu gibi…
Güneş Tutulmasının yaşanacağı anda pek çok gezegenin de bu enerjiye ortaklık yapması, Türkiye haritasındaki –karışan gezegenlerin yönettikleri evler ve burçlar sebebi ile- pek çok konu başlığının mercek altına alınacağını göstermekte.
Her şeyden evvel: Türkiye’yi birebir temsil eden Yükselen Burcu İkizler’ in ve toprak bütünlüğünü temsil eden 4. Evinin yönetici gezegeni Merkür, Tutulma anı 26 Aralık tarihinde Yay Burcu içerisine yeni adım atmış ve “Gandanta” dediğimiz son derece güçsüz bir pozisyonda bulunuyor olacak.
Bu durum Türkiye’ nin haklılığını anlatmakta özellikle komşu ülkeler ile ilgili alanda dış ilişkiler anlamında zayıf kalma potansiyeline işaret etmekte.
Tutulmaya 1 derece ile son derece yakından karışan ve “yanık” olan Jüpiter ise 7 ve 10. Evlerimizin yöneticisi olarak; Türkiye’ nin liderlik anlamında Güneş Tutulmasının ileriki aylarda yaşatacağı olaylar karşısında iktidar gücünün kendimizi dış dünyaya doğru anlatmak noktasında yanlış hamleler yapabileceğine işaret etmekte.
Tutulmaya karışan diğer gezegenler Satürn ve Plüton ise Yay Burcunun çıkış derecelerine – Satürn 26, Plüton 28 derece ile- son derece yaklaşmış ve kontrolden çıkmaya eğilimli bir enerji yayarlarken; temsil ettikleri “büyük, kökten değişim” rüzgârlarını bize iyice hissettiriyor olacaklar.
Satürn ve Plüton kavuşumları gücün el değiştirmesi, kalıpların yıkılması, sert tepkiler üretilmesi ve yeni liderlerin belirmesi ile son derece yakından ilişkilidir.
Bu iki gezegen uzun süredir Yay Burcu içerisinde birlikteler ve tüm dünyada bilinen siyasi kalıpların dışında, geleneksel yaklaşımlara ters ve kendi bildiklerini okuyan, sert tepkiler veren liderlerin yükselmesine aracılık ettiler.
Bu tutulma bizim açımızdan etrafımızı saran dış güçleri temsil eden iktidarlar açısından daha da sertleşen tepkileri üzerimize toplayabileceğimiz potansiyeline işaret etmekte.
Özetle 26 Aralık Güneş Tutulması dünya üzerinde bildiğini okuyan liderlerin kapışmasına gereken kıvılcımı verirken, Türkiye’ nin de bu güçler arasında kalma ve diplomatik olarak zorlanma risklerini taşıyor.
Güneş Tutulmasının ardından Ocak-Şubat aylarında özellikle Mars’ ın Hint Astrolojisine göre Yay Burcundan geçmeye başlaması ile birlikte dünyada yükselen bir restleşme atmosferi bizi zor sınavlara sokabilir.
Bu etkinin en fazla komşularımız ilintili olacağı beklentisi içerisindeyim.
Dünya politik gündeminden tamamen bağımsız olarak; Türkiye’ nin şu an yaşadığı Venüs Maha/Ana Dasa periyoduna göre tüm bu gezegen geçişleri, kavuşumlar ve Tutulma etkileri odak noktasını komşularımızın üzerine çevirmekte.
Tutulmadan sonraki izleyen aylarda ise transit yapan gezegenlerin gözü komşularımızla birlikte toprak bütünlüğümüz ilintili konulara ve elbette ekonomik göstergelere vurgu yapacak.
Bu ayın özelinde gezegen transitlerine baktığımızda ise 25 Aralık tarihine kadar Merkür’ ün bulunduğu Akrep Burcu ve Türkiye’ nin 6. Ev geçişi; ülke olarak bizim çıkarlarımıza ters düşen ve karşımızda yer alan güçlerle olan iletişimimizin yoğun bir trafik içerisinden geçeceğine işaret etmekte.
Ayın ilk yarısında Merkür’ ün yaşatacağı bu yoğunluk para piyasalarında da dalgalanmalara sebebiyet verebileceği gibi aynı zamanda ulusal güvenlik anlamındaki konuları da ülke ve basın gündemine taşıma potansiyeline sahip.
12 Aralık Dolunay’ ı ise 12. Evimiz içerisinde oluşacak.
Halkın refahı, dış borç, harcamalar gibi konuların yer aldığı bu alan Dolunay’ ın gerçekleşeceği dereceler itibariyle inatçı ve bildiğini okuyan etkiler veriyor.
Muhalif etki ve eleştirilere rağmen hükümetin halka yük oluşturacak bazı ekonomik kararları gündeme getirmesi söz konusu olabilir.
15 Aralık itibariyle Hint Astrolojisine göre Oğlak Burcu içerisine yerleşecek olan Venüs, piyasalar, ekonomik veriler, borsa anlamında pozitif bir rüzgâr estirebilir.
Venüs’ ün bu geçişi Mars’ ın 25 Aralık’ taki yer değişimine kadar ülke genelinde olumlu ve sakin bir sürecin yaşanmasına fırsat verme potansiyeline sahip.
Ancak 6-7-13-14-15-16-19-20 Aralık günleri gökyüzündeki diğer aktörlerin ve özellikle Ay’ ın geçiş yaptığı noktalar anlamında ekonomik veriler ve dış ülkelerle ilişkiler anlamında stresli etkilere işaret etmekte.
Belirttiğim tarihlerde ülke gündemi ve piyasalar yakından izlenmeyi fazlası ile hak ediyor.
25 Aralık itibariyle Merkür Akrep Burcunu ve Türkiye’ nin 6. Evini terk ederken yerini aynı gün Mars dolduracak.
Ülke olarak Mars’ ın 6. Evimizi ziyaretleri bizim açımızdan yakın tarihimizi gözlemlediğimde genellikle problem ve sıkıntı yaratan geçişler olmakta.
Zira bu evin Hint Astrolojisine ve ülkeler/mundane astrolojisine göre temsil ettiği konu başlığı düşmanlarımız.
Mars askeri güçleri, patlama-yangın, silahlı saldırı gibi eylemleri temsil ettiğinden; ülke haritamızda Akrep Burcu içerisinden geçtiğinde maalesef genellikle silahlı kuvvetleri, askerimizi ya da polis güçlerini haberlerin gündemine çıkartmaya çalıştığını görüyoruz.
Mars Vedik Astrolojisine göre 25 Aralık’ ta girdiği Akrep Burç kuşağından 8 Şubat 2020 tarihinde ayrılacak.
Türkiye’ ye karşıt hareket eden açık ve gizli düşmanlar açısından bu tarih sürecinde gündemi canlı ve sıcak gelişmelerle stresli hale getirme olasılığı yüksek gözükmekte.
Gökyüzünde Güneş Tutulması ile birlikte ilerleyen tarihlerde gezegenlerin birbirlerine yapacağı sert görünümler Aralık ayı da dahil olmak üzerinde dünya üzerinde depremler, volkan faaliyetleri gibi doğal afetlerin yaşanma oranında artışlar görülebileceğine işaret etmekte.
Türkiye açısından merak edenler için: Aralık 2019 Tutulmasında çok potansiyel görmemekle birlikte, Haziran 2020 Güneş Tutulması sürecinde ve sonrasında maalesef –yanılma isteği ve ümidi ile- Türkiye’ yi etkileyebilecek etkili şiddette bir deprem potansiyelinin söz konusu olduğunu da şimdiden buraya not düşmeyi uygun buluyorum…
Yeni yılınız kutlu olsun…
Sevgilerimle
©Hint Astroloğu
2 Aralık 2019